Gamba’s in zeezout met dragon-cocktailsaus

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 16 Gamba
  • 200 g Zout (Grof zeezout)
  • Sla (Assortiment)
  • Olijfolie
  • Azijn (Witte wijn...)
  • Mayonaise
  • 2 el Dragon (Fijngehakt)
  • 3 el Gin
  • 1 tl Suiker (Kleine theelepel)
  • Zout
  • Peper
  • De Coctailsaus
  • 1 dl Mayonaise
  • Tabasco (Enkele druppels)
  • 4 el Ketchup
  • 3 el Whisky
  • 2 el Dragon (Fijngesneden...)
  • 3 el Gin
  • 1 tl Suiker (Een kleine theelepel)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Maak eerst de mayonaise : werk met ingrediënten op kamertemperatuur. Meng dooier en mosterd en doe er voorzichtig de olie bij. Breng op smaak met peper en zout en weinig citroensap of azijn.

  2. Werk de mayonaise verder af tot een cocktailsaus, maar dan wel zonder whisky.

  3. Werk af met fijngesneden dragon, gin en een snuifje suiker. Smaak af.

  4. Kuis de salade en meng ze met weinig olijfolie en azijn. Kruid met peper en zout.

  5. Strooi in een pan een laagje zeezout en verdeel daarop de gamba’s. Strooi er het resterende zeezout over en bak de gamba’s 2 min. op een hoog vuur zonder aan te komen. Plaats ze 10 tot 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  6. Serveer de gamba’s zeer warm met een toefje salade en een lepel dragon-cocktailsaus.