Gamba’s in zeezout met dragon-cocktailsaus
Ingrediënten :
De Coctailsaus
Bereiding :
-
Maak eerst de mayonaise : werk met ingrediënten op kamertemperatuur. Meng dooier en mosterd en doe er voorzichtig de olie bij. Breng op smaak met peper en zout en weinig citroensap of azijn.
-
Werk de mayonaise verder af tot een cocktailsaus, maar dan wel zonder whisky.
-
Werk af met fijngesneden dragon, gin en een snuifje suiker. Smaak af.
-
Kuis de salade en meng ze met weinig olijfolie en azijn. Kruid met peper en zout.
-
Strooi in een pan een laagje zeezout en verdeel daarop de gamba’s. Strooi er het resterende zeezout over en bak de gamba’s 2 min. op een hoog vuur zonder aan te komen. Plaats ze 10 tot 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Serveer de gamba’s zeer warm met een toefje salade en een lepel dragon-cocktailsaus.