Fruitsalade met vanille en advocaat

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Vanillesaus (Sauce Anglaise)
  • 3 Ei (...dooiers)
  • 60 g Suiker
  • 2,7 dl Melk
  • 1/4 Vanillestok
  • 1 dl Advocaat
  • Het fruit
  • 5 Fruit (minstens 5 soorten)
  • 50 g Suiker
  • 1 dl Wijn (Witte...)
  • IJs (Vanille...)
  • Munt
Bereiding :
    De vanillesaus
  1. Breng de melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.

  2. Klop de eieren en suiker tot een witte massa.

  3. Voeg de melk al roerend met een spatel bij de massa en warm deze heel traag weer op, zonder te laten koken !!!

  4. De saus is klaar als het de rug van de spatel blijft bedekken. Laat afkoelen.

  5. Het fruit
  6. Snijd het fruit in gelijke stukken, doe het in een kom en strooi er suiker over. Overgiet met witte wijn

  7. Meng 1 dl advocaat onder de crème anglaise.

  8. Schik in een diep bord wat fruit met daarboven een bolletje ijs. Oversaus met de advocaatroom. Werk af met een takje munt.