- Snij de gehaktballen in 4 en de halve perziken in 2.
- Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.
Steek de kwartjes gehaktbal afwisselend met een stuk perzik op een brochettestokje.
Smelt de Luikse siroop enkele seconden in de microgolfoven en meng met de olijfolie.
Strijk de brochettes in met deze mengeling.
Breng het sap van de noordkrieken aan de kook en laat inkoken tot een stroperige saus. Voeg de noordkrieken toe en breng het sap van de noordkrieken aan de kook en laat inkoken tot een stroperige saus. Voeg de noordkrieken toe
Verwarm de brochettes 3 à 5 min. op een matig warme grill en draai regelmatig om.
Verwarm de krieken lichtjes op een hoek van de barbecue. Of serveer ze koud.
Dien op met pasta.
Begeleidende wijn:
Cuvée Charles Mock - La Clape A.C. Coteaux du Languedoc
Begeleidende bier:
Vedette extra blond