Forel (Gebakken…)

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Forel (Verse, hele...)
  • 3 el Olijfolie
  • 4 el Bloem
  • 75 g Polenta
  • 1 mespunten Peper (Cayenne...)
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Peper (Zwarte, Versgemalen...)
  • 4 Citroen (...partjes voor garnituur)
Bereiding :
  1. Verwijder de kieuwen van de vis, de schubben en de ingewanden (als dit nog niet gedaan is) en gooi ze weg. Spoel de forellen af onder koud water.

  2. Verwarm de olijfolie op middelmatig vuur in een grote koekenpan.

  3. In een ondiepe schaal, meng de bloem, polenta, cayennepeper, zout en peper door elkaar. Zet het vuur hoger. Bedek de forel aan beide kanten met het bloemmengsel en bak de vis in de hete olie gedurende 4-6 minuten per kant, of totdat de vis gaar is (m.a.w. als het vlees gemakkelijk in laagjes uit elkaar valt).