Flensjes “Suzette”

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang ,
Ingrediënten :
    Het Pannenkoekenbeslag
  • 3 dl Melk
  • 150 g Bloem
  • 1 Ei
  • Zout
  • 10 g Vanillesuiker
  • De garnituur
  • 6 dl Sinaasappel (Sap van...)
  • 20 g Boter
  • 200 g Suiker
  • 1 Sinaasappel
  • 1 scheutje Grand Marnier
  • IJs (Vanille...)
Bereiding :
  1. Maak eerst het beslag : vorm een kuiltje in de bloem met het ei in het midden. Voeg de melk voorzichtig toe en roer goed. Werk af met een snuifje zout en vanille-poeder. Passeer het beslag eventueel door een zeef.

  2. Laat sinaasappelsap, boter en suiker rustig inkoken tot siroop (1 uur). Snijd zeste van 1 appelsien en blancheer die kort in water. Giet ze door een vergiet en voeg ze bij de siroop. Pers de sinaasappel bij de siroop.

  3. Wrijf een koekenpan in met weinig boter en bak flinterdunne! flensjes.

  4. Leg een pannenkoek op een warm bord, daarop een bolletje vanille-ijs. Daarboven terug een pannenkoek en giet er saus over.

  5. Flambeer de pannenkoeken eventueel met Grand-Mariner.