Flensjes met gebakken kweepeer en Mandarin napoleon

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang ,
Ingrediƫnten :
  • 3 dl Melk
  • 150 g Bloem
  • 1 Ei
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1/2 Vanillesuiker (Zakje)
  • Zout
  • Boter
  • 1 Kweepeer
  • 50 g Suiker
  • 1/4 Vanillestok
  • Kaneel
  • Drop (Zwarte...)
  • Mandarin Napoleon
  • Munt
  • IJs (Vanille...)
Bereiding :
  1. Vorm een kuiltje in de bloem met daarin een volledig ei en een dooier.

  2. Voeg de melk voorzichtig toe en roer goed.

  3. Doe er op het einde een snuifje zout en vanillesuiker bij en passeer het beslag eventueel door een puntzeef.

  4. Bak de flensjes en houd ze warm

  5. Schil de kweeperen en snijd ze in kleine stukken. Stoof ze in boter, doe er 4 dl water bij en laat samen met suiker, vanille en kaneel inkoken. Houd wat ingekookt vocht voor de afwerking. Doe er op het einde fijngesneden munt bij (houd wat over voor de afwerking).

  6. Laat het opzij gehouden vocht verder inkoken tot siroop en doe er een scheutje Mandarin Napoleon bij.

  7. Leg een flinke lepel chutney op een pannenkoek en bind die samen als een buideltje met zwarte drop. Plaats deze op een bord. Strooi er bloemsuiker over. Geef er een bolletje vanille-ijs bij met daarover een streepje siroop. Versier met een takje munt.