Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Flan karamel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng ei + dooiers stevig. Verwarm de melk met de suiker voorzichtig op tot de suiker is opgelost.

  2. Giet de warme melk al roerend bij de eiermassa. Schuim eventueel af.

  3. Giet de vloeistof in kleine potjes en plaats die gedurende ca. 1u30 min. ‘au bain marie’ in een oven van 130°C.

  4. Laat afkoelen en dien fris op met karamel-saus.

Tip

  1. Andere bereiding : Weense karamelflan (crème Viennoise) : karamelsaus bij de eiermassa roeren.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.