Finettes in de wok met oesterzwammen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 600 g Varkensfinette
  • 250 g Oesterzwam
  • 4 Tomaat
  • 30 g Rucola
  • 1/4 Bouillon (Gevogelte...)
  • 2 el Olijfolie
  • Provencaalse kruiden
  • Peper
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. - Scheur de oesterzwammen in reepjes.
    - Snij de tomaten in partjes.
    - Snipper de rucola redelijk fijn.

  2. Bereiding :
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de reepjes oesterzwam gedurende 3 min.

  4. Voeg de partjes tomaat toe en roerbak nog 2 min.

  5. Haal de bereiding uit de wok. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de finettes aan alle kanten goed bruin. Voeg niet te veel vlees ineens toe, zodat het goed kan kleuren. Breng op smaak met enkele draaien van de Provençaalse molen.

  6. Meng de groenten weer onder het vlees. Besprenkel met de vloeibare bouillon of verkruimel 1/4 bouillonblokje. Voeg indien nodig een kopje water toe. Breng het geheel nog meer op smaak met Provençaalse kruiden en wat peper.

  7. Afwerking :
  8. Bestrooi met snippers rucola en dien meteen op met verse tagliatelle.