Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Fazant ‘brabanconne’ met knolselderpuree

Ingrediënten :

De Wildfond

En Verder...

Bereiding :

  1. Maak eerst een wild fond : snijd de groenten grof. Hak de karkassen klein en bak ze, met ajuin, hevig aan in boter. Doe er na 10 min. het spek bij en bak nog even mee. Doe de rest van de groenten, de jeneverbessen en de look erbij. Blus alles met rode wijn en vleesbouillon. Laat rustig trekken gedurende 1 uur.

  2. Kuis het witloof : snij het bittere stuk eruit; zorg dat de blaadjes eraan blijven en bak het mooi bruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en suiker.

  3. Steek de fond door een puntzeef.

  4. Kruid de fazant (ook vanbinnen) en bak hem mooi bruin in weinig boter in een grote kookpot. Leg de stronkjes witloof erbij en giet de fond erover. Plaats de pot (met deksel) ongeveer 45 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.

  5. Schil de aardappelen en knolselder en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat ze voldoende uitdampen. Draai ze door een passe-vite en breng op smaak met selderijzout en nootmuskaat.

  6. Haal de gare fazant uit de kookpot en versnijd hem. Verdeel het vlees over 4 warme borden. Geef er 2 stronkjes witloof bij en 2 quenellen knolselderpuree. Dik de saus lichtjes met bruine roux, smaak ze af en napeer het vlees.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.