Erwtensoep met gerookte spekblokjes, Parmezaan en Weense worstjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1 Ui
  • 1 stengel Prei
  • 500 g Erwten (ev. diepvries)
  • 2 l Bouillon (Vlees...)
  • Spek (Gerookte...blokjes)
  • Worst (Weense worstjes)
  • 2 sneetjes Brood
  • 4 tl Room (Zure...)
  • Olijfolie
  • Boter
  • 1 teentje Look
  • Tuinkers
Bereiding :
  1. Snijd de ui, aardappel en prei in stukken en stoof ze aan in boter zonder te bruinen.

  2. Voeg de erwtjes toe en bevochtig met vleesbouillon. Laat de soep ongeveer 30 min. koken en mix ze.

  3. Snijd het brood in blokjes en bak ze bruin in boter met daarbij heel weinig look. Het spek versnijden we in fijne reepjes en de worstjes in schijfjes. We voegen die aan de soep toe.

  4. Serveer de soep in een warm diep bord. Doe er een schepje zure room in en werk af met enkele druppels olijfolie en tuinkers.