Eitje op z’n paasbest

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 20 Ei
  • 2 dl Room
  • Peper
  • Zout
  • 8 sneetje Ham (Rauwe...)
  • 1 teentje Look
  • Boter
  • 1 Ui
  • 1 blik Tomaat (...pulp met kruiden)
  • Provencaalse kruiden
  • Luzerne
  • 1 kg Zout
Bereiding :
  1. Haal het hoedje voorzichtig van de eieren en spoel de schalen. Plaats de schalen terug in het karton. Klop de eieren lichtjes los met room, peper en zout en fijngesneden look. Snijd de rauwe ham in brunoise. Gaar de eieren in een grote kookpot; blijf voortdurend roeren tot ze beginnen te stollen. Voeg de ham toe. Vul de eitjes voor ¾ terug op.

  2. Snijd de ui zeer fijn en stoof hem glazig in boter. Doe er tomatenpulp bij, mix het geheel en breng op smaak met prov. Kruiden en peper en zout.

  3. Doe een tl saus op de eiermengeling en plaats de eitjes in zout op een schaal. Werk af met een toefje luzerne.