Eendenfilet in een korst van citrusvruchten

Lekkere eendenfilet

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Eendenfilet
  • 600 g Eendenfilet
  • De korst voor de citrusvruchten
  • 2 Sinaasappel
  • 1 Citroen
  • 1 tl Look (Gedroogde)
  • 1 tl Zout (Zee...)
  • 1/4 Peper (gemalen)
  • De bosbessensaus
  • 400 g Bosbessen (compote van...)
  • 1 tl Mosterd (Dijon mosterd)
  • 1/2 tl Worcestershiresaus
  • 1 dl Wildfond
  • 2 dl Porto
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de korst.

  2. Bedek het eendenvlees met deze mengeling en laat 30 min. staan.

  3. Warm de ingrediënten voor de saus op en laat inkoken tot 1/3 verdampt is (dus 2/3 overhouden).

  4. Voeg peper en zout toe aan de saus en bewaar.

  5. Snij het eendenvlees ruitvormig in.

  6. Bereiding
  7. Bak het eendenvlees in een pan met dikke bodem gedurende 2 min. aan de velkant.

  8. Laat 8 min. verder garen op een licht vuur.

  9. Gooi het vet weg.

  10. Bak nu de vleeskant gedurende 3 à 6 min., rol in aluminium en zet 10 min opzij.

  11. Afwerking
  12. Snij het vlees in de lengte in stukken.

  13. Serveer en overgiet met de saus.