Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Eendenborstfilet met kriekjes en Rodenbach

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij ruitjes in de velzijde van de eendenborsten en bak eerst de velzijde 2 à 3 minuten, kruid en draai om en bak verder op een niet te hoog vuur.

  2. Giet het meeste vet af en ontvet de pan met een flinke scheut azijn. Laat dit samen met de suiker lichtjes inkoken.

  3. Voeg een drietal soeplepels kriekensap erbij, alsook de Rodenbach. Laat goed inkoken en roer er een klontje boter doorheen.

  4. Breng op smaak met eventueel een bouillonblokje en voeg er de krieken bij en laat verder
    opwarmen.

  5. Versnijd de eendenborstflets in reepjes, schik ze op borden en overgiet met de saus.

  6. Serveer met aardappelkroketten.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.