Dorade met champignons in de oven

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Dorade
  • 150 g Champignon
  • 2 Sjalot
  • 30 g Boter
  • 2 el Peterselie (Gehakte...)
  • 3 takjes Tijm
  • Peper
  • Zout
  • Citroen
Bereiding :
  1. Verwarm het onderste element van de oven.

  2. Was de dorade’s en dep droog nadat de vis al eerder was ontdaan van schubben en ingewanden.

  3. Verwijder de zanderige onder stukjes van de champignons. Maak ze schoon, en snijd in plakjes.

  4. Snipper de sjalotten. Verdeel de sjalotten en champignons over een grote beboterde ovenschaal.

  5. Leg de dorade’s erop en bestrooi met peper en zout. schenk er een glas water over. Verdeel er de peterselie en klontjes over. Strooi de blaadjes van een paar takjes tijm over het oppervlak.

  6. Bak de vis ongeveer 30 minuten in een hete oven (200C). Bedruip het gerecht regelmatig met het vocht tijdens het bakken.

  7. Tip
  8. U kunt het sap van een citroen over de vis persen voordat u de vis op tafel zet, of partjes citroen op een bordje erbij opdienen.