Cubaans varkenshaasje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Description

Varkenshaas is één van de meest delicate stukjes vlees van het varken en naast de karbonade ook één van de populairste stukjes varkensvlees. Meestal wordt een varkenshaasje in zijn geheel bereidt.

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees.  Hij bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kophaas is het goedkoopst en wordt veel voor saté gebruikt, het middelste gedeelte is het duurst. Meestal wordt dit gedeelte rosé gebraden (rosé = net aan gaar). Snijdt men de varkenshaas in plakken van circa 2 centimeter dikte, dan krijgt men varkensmedaillons.

Ingrediënten :
  • 2 Varkenshaas
  • 4 el Sinaasappel (Sap van...)
  • 4 el Pompelmoes (Sap van...)
  • 4 el Tequila
  • 2 el Koriander
  • 1 tl Oregano (Gedroogde...)
  • 2 teentjes Look (Fijngehakt)
  • 1/2 tl Zout
  • 1/2 Pepertje (Fijngehakt rood...)
  • 2 Avocado
  • Bonen (Blik rode...)
  • 1 blik Maïs (Ongezoete ...)
  • 1 el Olijfolie
Bereiding :
  1. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Meng er de uitgelekte bonen, de maïs en de olie onder. In de koelkast plaatsen.

  2. Meng alle overige ingrediënten onder elkaar en marineer hier het vlees 2 uur in.

  3. Bak de varkenshaasjes op een hevig vuur gedurende 15 minuten (regelmatig omdraaien). Het vlees mag nog mooi roze zijn.

  4. Opdienen met de avocadosla.