Crumble Appel-Blauwbes

Crumble Appel-Blauwbes

Ingrediënten :

Fruit

Bereiding :

  1. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude in blokjes gesneden margarine toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Zet even opzij.

  2. Warm de oven voor op 180°C.

  3. Was de appels en snij ze in robuuste blokjes. Doe de appelstukjes in een ruime kom en strooi er het kaneelpoeder bij.

  4. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg toe aan de appels. Voeg de griessuiker bij de appels en meng alles goed door elkaar.

  5. Meng tenslotte voorzichtig de blauwbessen er bij. Let op dat je de bessen niet te veel beschadigt.

  6. Vul vuurvaste individuele potjes met het appel-blauwbesmengsel en overstrooi royaal met de crumble. Zet de potjes in de oven laat 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin kleurt. Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen.

Tip

  1. Als je de crumble ruim op voorhand maakt, bewaar deze dan tot gebruik in de koelkast. Zo blijft de margarine hard. Je hoeft de appels niet te schillen. Alle smaak zit immers in de schil.

  2. Meng wat muesli door de basiscrumble voor een extra krokante bite. Je kan de crumble ook in 1 grote vuurvaste kom bakken. Reken in dat geval op een baktijd van 25 à 30 minuten.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *