Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Crumble Appel-Blauwbes

Ingrediënten :

Fruit

Bereiding :

  1. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude in blokjes gesneden margarine toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Zet even opzij.

  2. Warm de oven voor op 180°C.

  3. Was de appels en snij ze in robuuste blokjes. Doe de appelstukjes in een ruime kom en strooi er het kaneelpoeder bij.

  4. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg toe aan de appels. Voeg de griessuiker bij de appels en meng alles goed door elkaar.

  5. Meng tenslotte voorzichtig de blauwbessen er bij. Let op dat je de bessen niet te veel beschadigt.

  6. Vul vuurvaste individuele potjes met het appel-blauwbesmengsel en overstrooi royaal met de crumble. Zet de potjes in de oven laat 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin kleurt. Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen.

Tip

  1. Als je de crumble ruim op voorhand maakt, bewaar deze dan tot gebruik in de koelkast. Zo blijft de margarine hard. Je hoeft de appels niet te schillen. Alle smaak zit immers in de schil.

  2. Meng wat muesli door de basiscrumble voor een extra krokante bite. Je kan de crumble ook in 1 grote vuurvaste kom bakken. Reken in dat geval op een baktijd van 25 à 30 minuten.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.