Couscous met kip en droge vruchten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 800 g Kippenfilet
  • 400 g Tarwegriesmeel ((couscous, Shiwa)
  • 200 g Abrikoos (gedroogde)
  • 200 g Vijg (gedroogde)
  • 2 Wortel (grote)
  • 1 Ui
  • 2 el Olijfolie
  • 1 mespunt Harissa (flinke mespunt)
  • 1 el Pitakruiden (opaz of eigen mengeling, zie kooktip)
  • 1 blokje Bouillon (Kippen...)
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Laat diepgevroren kippenfilets ± 10 min. ontdooien op ontdooistand in de microgolfoven.

  2. Snij de kippenfilets in blokjes.

  3. Snipper de ui grof.

  4. Snij de wortelen in schijfjes.

  5. Bereiding
  6. Verhit 2 el olijfolie in een ruime stoofpot en laat de ui even stoven. Doe er de blokjes kippenfilet bij en laat al roerend even kleuren.

  7. Voeg de wortelen toe. Kruimel er het bouillonblokje over en voeg de helft van de pitakruiden toe. Giet er een kop water over en breng tot aan het kookpunt. Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 10 min.

  8. Voeg de gedroogde abrikozen en gedroogde vijgen toe en schep om. Voeg nog wat water toe zodat de bereiding zo goed als half onder staat. Laat nog 10 min. sudderen.

  9. Schep om en breng verder op smaak met peper en zout, harissa en de resterende pitakruiden.

  10. Breng intussen 1/2 L lichtgezouten water aan de kook. Doe het tarwegriesmeel in een kookpot en overgiet met het kokend water. Laat 7 min. zwellen. Roer tussendoor eens om zodat het niet te veel aan elkaar plakt.

  11. Afwerking
  12. Schep in het midden van de borden een portie tarwegriesmeel en omring met de kippencouscous. 

  13. Geef er het vocht apart bij of giet over de borden.

  14. Tips
  15. U kan de vijgen vervangen door ander gedroogd fruit zoals dadels, pruimen of rozijntjes.

  16. De pitakruiden kan u vervangen door: 1 el paprikapoeder, 1 el komijn, 1/2 el kaneel en 10 geplette korianderbolletjes.