Côte à l’os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Time
Voorbereidingstijd: 20 20 mins Kooktijd: 10 10 mins Totale tijd: 30 mins
Calorieën 559
Ingrediënten :
    Het Vlees
  • 2 Varkens côte à l'os
  • Voor de Courgetterijst
  • 1 Courgette
  • 250 g Tomaat (Kers...)
  • 5 Lente-ui
  • 3 cm Gember
  • 250 g Rijst (Langgraan...)
  • 2 el Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Voor de Yoghurtdressing
  • 250 g Yoghurt (Natuur)
  • 1 el Peterselie (Fijngehakte......)
  • 1 el Basilicum (Fijngehakte...)
  • 1 el Bieslook (Fijngehakte...)
  • 1 teentje Look (Fijngesneden)
  • 1/2 tl Curry (...Poeder)
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. - Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
    - Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.
    - Rasp de gember.
    - Snij de kerstomaten in 2.
    - Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
    - Meng de ingrediënten van de dressing en kruid met peper en zout.
    - Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout.
    - Voeg de halve kerstomaten toe en meng de groenten onder de rijst.

  2. Bereiding:
  3. Bak de côtes à l’os 7 à 10 min. langs elke kant op een matig warme grill (naargelang de dikte van het vlees).

  4. Afwerking
  5. Snij het vlees in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Geef er de courgetterijst en yoghurtdressing bij.

Noot

Begeleidende wijn:

- Hardys Crest Cabernet-Shiraz-Merlot

Begeleidende bier:

Brigand Amberkleurig