Côte à l’os van varken met courgetterijst en yoghurtdressing
Ingrediënten :
Het Vlees
Voor de Courgetterijst
Voor de Yoghurtdressing
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
- Snij de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.
- Rasp de gember.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.
- Meng de ingrediënten van de dressing en kruid met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en de gember glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 min. al roerend stoven. Kruid met peper en zout.
- Voeg de halve kerstomaten toe en meng de groenten onder de rijst.
Bereiding:
-
Bak de côtes à l’os 7 à 10 min. langs elke kant op een matig warme grill (naargelang de dikte van het vlees).
Afwerking
-
Snij het vlees in sneetjes van 2 cm en verdeel over de borden. Geef er de courgetterijst en yoghurtdressing bij.
Noot
Begeleidende wijn:
- Hardys Crest Cabernet-Shiraz-Merlot
Begeleidende bier:
Brigand Amberkleurig