Coniglio alla cacciatora – Konijn in Tomatensaus/Jagersaus

Kookmethode ,
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Konijn (in stukken)
  • Boter (een flinke klont...)
  • Bloem
  • 2 Ui
  • 4 teentje Look
  • 150 gr Pancetta (Dik gesneden)
  • 2 Ansjovis
  • 2 potje Champignon (Parijse...)
  • 4 dl Wijn (Rode...)
  • 3 takje Tijm
  • 3 takje Rozemarijn
  • 3 blad Laurier
  • 3 blad Salie
  • 1 takje Oregano
  • 2 Tomaat (Blikjes gepelde...)
  • 600 gr Aardappel
  • Peper
  • Zout
  • 3 teentje Look
  • Olijfolie
  • 4 el Olijf (Zwarte...)
  • 2 el Ui (Barolo...)
  • 3 bld Basilicum
Bereiding :
    Het Konijn
  1. Verwarm de oven voor op 185°C.

  2. Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.

  3. Kruid de stukken konijn met peper en zout.

  4. Neem een ovenschaal en doe er flink wat bloem in. Haal de stukken konijn door de bloem.

  5. Kleur de stukken konijn in de hete vetstof. Draai de stukken op tijd om.

  6. Pel de uien en de teentjes look en snipper ze fijn.

  7. Snijd de pancetta in blokjes.

  8. Haal de stukken konijn uit de pot en houd ze even apart.

  9. Bak de blokjes pancetta in dezelfde casserole.

  10. Leg er vervolgens de fijngesnipperde ui tussen en meng onder de pancetta. Doe er tenslotte de look bij.

  11. Snijd de ansjovis fijn en voeg toe aan de stoofpot.

  12. Snijd de champignons in kwartjes boven de casserole en meng ze onder de stoofpot.

  13. Blus het geheel met de rode wijn en laat de wijn inkoken.

  14. Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, salie en oregano.

  15. Voeg de gepelde tomaten toe aan de stoofpot als de wijn flink weggekookt is. Vul ieder blikje telkens met een beetje water en voeg toe voor extra vocht.

  16. Voeg er vervolgens de tomatenstukjes aan toe en spoel opnieuw uit met een scheutje water. Meng het geheel onder elkaar.

  17. Voeg de stukken konijn opnieuw toe aan de casserole.

  18. Zet het deksel op de casserole, verlaag het vuur en laat de stoofpot 60 minuten rustig pruttelen.

  19. De Aardappelen
  20. Was de aardappelen grondig en laat ze uitlekken. Snijd ze vervolgens in kwartjes en leg ze in een ovenschaal.

  21. Duw de teentjes look plat. Leg ze tussen de aardappelen in de ovenschaal.

  22. Kruid de aardappelen met peper en zout en leg er enkele takjes rozemarijn tussen. Werk af met een likje olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven tot de aardappelen gaar zijn.

  23. Spoel de olijven onder water en laat ze even uitlekken.

  24. Werk de stoofpot af door er de olijven en de opgelegde zilveruien aan toe te voegen. Meng ze onder de stoofpot.
    Kruid het geheel bij met peper en grof zout.

  25. Serveren:
  26. Serveer wat van de Italiaanse stoofpot op een bord en leg er enkele gebakken aardappelen bij. Werk het bord af met enkele blaadjes basilicum.