Clafoutis met kersen
Ingrediënten :
De Vanillesaus
Bereiding :
De Vanillesaus (Crème Anglaise)
-
Breng de melk met een opengesneden den vanillestokje aan de kook.
-
Klop de eidooiers en suiker tot een witte massa.
-
Voeg de melk al roerend met een spatel bij de massa en warm deze heel traag weer op, zonder te laten koken !!! De saus is klaar als zij de rug van de spatel blijft bedekken.
-
Laat afkoelen en roer er 3 el blue curaçao door.
De Clafoutis en de kersen
-
De eieren en de suiker op een zeer zacht vuurtje (35° c) schuimig kloppen. De zaadjes uit het vanillestokje en de kirsch er onderspatelen.
-
Meng de gezeefde bloem met de melk en spatel die bij het eierbeslag. Een taartvorm inboteren en de bodem met een gedeelte van het eierbeslag bedekken. De uitgelekte kersen erop verdelen en de rest ven het beslag erover gieten.
-
De clafoutis gedurende ongeveer 30 min.(hangt af van de hoogte van de vorm) gaarbakken in een oven van 180°C.
-
Serveer de taart warm, strooi er bloemsuiker over en geef er Engelse room geparfumeerd met Curaçao bij.