Citroentaart

Kookmethode
Land van herkomst ,
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Bladerdeeg (...vel of kruimeldeeg)
  • Boterpapier
  • 1 kg Zout (of droge bonen/erwten)
  • 1/2 Citroen (Schil van...)
  • 1 dl Water
  • 100 g Suiker
  • 3 Citroen (Sap van...)
  • 150 kg Suiker
  • 1 1/2 dl Room
  • 3 Ei
  • 4 Ei (...dooiers)
  • 30 g Maïzena
  • Bloemsuiker
Bereiding :
  1. Schik het deeg in een taartvorm, prik er gaatjes in en bedek het met een vel boterpapier. Vul de vorm met zout of droge bonen en bak het deeg 20 min. blind in een voorverwarmde oven van 180°C.

  2. Hak de schil van ½ citroen heel fijn (zeste). Gaar de zestes 30 min. in suikerwater.

  3. Meng het citroensap met suiker, room, eieren, eierdooiers en maïzena en klop dit met de keukenmixer tot een glad geheel. Voeg de gehakte citroenschil toe.

  4. Giet dit mengsel in de voorgebakken taart en bak de taart gedurende 20 tot 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 170°C.

  5. Overstrooi met poedersuiker.