Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Citroentaart

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schik het deeg in een taartvorm, prik er gaatjes in en bedek het met een vel boterpapier. Vul de vorm met zout of droge bonen en bak het deeg 20 min. blind in een voorverwarmde oven van 180°C.

  2. Hak de schil van ½ citroen heel fijn (zeste). Gaar de zestes 30 min. in suikerwater.

  3. Meng het citroensap met suiker, room, eieren, eierdooiers en maïzena en klop dit met de keukenmixer tot een glad geheel. Voeg de gehakte citroenschil toe.

  4. Giet dit mengsel in de voorgebakken taart en bak de taart gedurende 20 tot 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 170°C.

  5. Overstrooi met poedersuiker.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.