Chocolademuntijs met mandarijnen-mangosaus
Ingrediënten :
De Saus
Bereiding :
-
Laat het vanille-ijs lichtjes ontdooien gedurende 5 min. Roer er snel chocolade, in stukjes gesneden, en porties After Eight door. Plaats onmiddellijk in de diepvriezer.
-
Maak de saus : mix het mandarijnen sap en het mangovruchtvlees. Laat de boter smelten, voeg suiker en het gemixte vocht toe. Laat de saus een beetje inkoken met lavendelbloempjes. Roer alles tot een gladde saus en doe er op het einde Mandarin Napoleon door.
-
Laat 50 g chocolade smelten (max. 30° c.) en trek met behulp van een lepel willekeurige streepjes op boterpapier. Plaats dit 5 min. in de diepvriezer. Haal het boterpapier er voorzichtig af.
-
Schep bolletjes ijs en leg ze op een bord. Giet de warme saus rond het ijs en versier met gesuikerde lavendelbloempjes en verse munt. Werk af met een stukje chocoladegarnituur.