Chocolademousse met karamel

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 g Suiker
  • 20 g Amandel (...schilfers, geroosterd)
  • 100 g Chocolade (Bittere...)
  • 2 Ei
  • 3 el Koffielikeur
  • Koffie-extract (Enkele druppels...)
  • 2 dl Room
  • 1 dl Room
  • 1 el Bloemsuiker
  • Munt (Verse...)
  • Boterpapier
Bereiding :
  1. Bedek een bakplaat met boterpapier. Doe de suiker met ½ dl koud water in een pan met dikke bodem. Verwarm zachtjes en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Stop met roeren, zet het vuur hoger en laat koken tot het mengsel goudbruin kleurt. Voeg er de amandelen aan toe en giet de karamel over de bakplaat en laat afkoelen. Werk voorzichtig !!

  2. Breek de karamel in stukken, houd een stuk over als garnituur. Stop ze in een stevige plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie niet hoger dan 35°C. Voeg de eidooiers en koffielikeur en koffie-extract toe. Roer matig.

  4. Klop de room half stijf en roer die door de afgekoelde chocolade. Meng er de gebroken karamel door. Klop de eiwitten stijf en spatel die door de chocolade.

  5. Verdeel de chocolademousse in glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Werk af met slagroom, munt een stuk karamel.