Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chocolademousse met karamel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Bedek een bakplaat met boterpapier. Doe de suiker met ½ dl koud water in een pan met dikke bodem. Verwarm zachtjes en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Stop met roeren, zet het vuur hoger en laat koken tot het mengsel goudbruin kleurt. Voeg er de amandelen aan toe en giet de karamel over de bakplaat en laat afkoelen. Werk voorzichtig !!

  2. Breek de karamel in stukken, houd een stuk over als garnituur. Stop ze in een stevige plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie niet hoger dan 35°C. Voeg de eidooiers en koffielikeur en koffie-extract toe. Roer matig.

  4. Klop de room half stijf en roer die door de afgekoelde chocolade. Meng er de gebroken karamel door. Klop de eiwitten stijf en spatel die door de chocolade.

  5. Verdeel de chocolademousse in glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Werk af met slagroom, munt een stuk karamel.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.