Chocoladecake met noten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang ,
Ingrediënten :
  • 150 g Chocolade (Donkere (fondant)...)
  • 4 Ei
  • 140 g Suiker
  • 150 g Bloem
  • 2,5 dl Room
  • Boter
  • 2 el Noten
  • Bloemsuiker
  • Afwerking
  • Advocaat
  • 1 dl Room
  • 1 el Bloemsuiker
Bereiding :
    De Cake
  1. Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ niet boven 30° c. en roer er de eidooiers door. Klop het eiwit stijf.

  2. Klop de room lichtjes op en voeg hem bij het mengsel, samen met enkele gebroken noten.

  3. Voeg de suiker toe en roer er nadien de bloem door. Spatel er het stijfgeklopte eiwit door

  4. Beboter een vorm en strooi er bloem over.

  5. Giet het cakebeslag in de vorm en bak het gedurende 1 uur in een oven van 170 c°. Controleer met een breinaald.

  6. De Afwerking
  7. Haal de cake uit de bakvorm en verdeel in porties. Strooi er bloemsuiker over en serveer met advocaat en verse slagroom.