Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chocoladecake met noten

Ingrediënten :

Afwerking

Bereiding :

De Cake

  1. Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ niet boven 30° c. en roer er de eidooiers door. Klop het eiwit stijf.

  2. Klop de room lichtjes op en voeg hem bij het mengsel, samen met enkele gebroken noten.

  3. Voeg de suiker toe en roer er nadien de bloem door. Spatel er het stijfgeklopte eiwit door

  4. Beboter een vorm en strooi er bloem over.

  5. Giet het cakebeslag in de vorm en bak het gedurende 1 uur in een oven van 170 c°. Controleer met een breinaald.

De Afwerking

  1. Haal de cake uit de bakvorm en verdeel in porties. Strooi er bloemsuiker over en serveer met advocaat en verse slagroom.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.