Chinese kool met kip en scampi, doperwtjes, paprika en warme sesamvinaigrette

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1/2 Kool (Chinese...)
  • 2 Kippenfilet
  • 12 Scampi
  • 100 g Erwten
  • 1 Paprika (Rode...)
  • 1 Pepertje
  • 1 teentje Look
  • 3 el Sojasaus
  • 1 el Ketjap
  • 2 el Olie (Geroosterde sesamolie)
  • 3 el Olie (Arachide...)
  • 2 Sjalot
  • Rijst (Basmati...)
  • 1 blokje Bouillon (Kippen...)
  • Blanke roux
  • Sesamzaad (Gebrande...)
Bereiding :
  1. Versnijd de ingrediënten :
    - snijd de Chinese kool in reepjes.
    - snijd de kippenfilets in blokjes.
    - pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
    - snijd de paprika in reepjes.
    - Snijd 1 teentje look fijn.
    - Snijd 1 peper fijn (pas op voor de ogen)

  2. Verhit arachideolie in een pan (wok) en :
    - Fruit de look en peper kort, giet af.
    - Kleur de blokjes kip, houd apart.
    - Fruit de scampi’s en houd ze apart bij de kip.

  3. Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan, zonder te bruinen in olie en doe er 2 koffietassen basmatirijst en 4 koffietassen water bij. Doe er een blokje kippenbouillon in en laat garen op een zacht vuurtje. De rijst is klaar wanneer het vocht opgenomen is.

  4. Verwarm een laatste keer arachideolie en bak er de groenten in (paprika, kool en erwtjes). Zorg dat de groentjes krokant blijven. Doe vervolgens de ingrediënten van stap 2 erbij en voeg ketjap, sojasaus en sesamolie toe. Breng op smaak met peper en zout en dik de saus eventueel met roux.

  5. Serveer alles op de gekookte basmatirijst en strooi er gebrande sesamzaadjes over.