Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chinese kool met kip en scampi, doperwtjes, paprika en warme sesamvinaigrette

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Versnijd de ingrediënten :
    - snijd de Chinese kool in reepjes.
    - snijd de kippenfilets in blokjes.
    - pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
    - snijd de paprika in reepjes.
    - Snijd 1 teentje look fijn.
    - Snijd 1 peper fijn (pas op voor de ogen)

  2. Verhit arachideolie in een pan (wok) en :
    - Fruit de look en peper kort, giet af.
    - Kleur de blokjes kip, houd apart.
    - Fruit de scampi’s en houd ze apart bij de kip.

  3. Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan, zonder te bruinen in olie en doe er 2 koffietassen basmatirijst en 4 koffietassen water bij. Doe er een blokje kippenbouillon in en laat garen op een zacht vuurtje. De rijst is klaar wanneer het vocht opgenomen is.

  4. Verwarm een laatste keer arachideolie en bak er de groenten in (paprika, kool en erwtjes). Zorg dat de groentjes krokant blijven. Doe vervolgens de ingrediënten van stap 2 erbij en voeg ketjap, sojasaus en sesamolie toe. Breng op smaak met peper en zout en dik de saus eventueel met roux.

  5. Serveer alles op de gekookte basmatirijst en strooi er gebrande sesamzaadjes over.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.