Cheesecake met vanille en kiwi

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang ,
Ingrediënten :
  • 200 gr Ricotta
  • 400 gr Kaas (Verse (platte)...)
  • 2 dl Room
  • 1 Vanillestok
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 4 Kiwi
  • 8 blad Gelatine
  • 150 gr Suiker (Gries...)
  • 250 gr Dessertkoekje
  • 100 gr Boter (Gesmolten...)
Bereiding :
  1. Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de gesmolten boter. Leg een plastiekfolie in een taartvorm en druk de koekjes goed aan in de ring. (maak een bodem).

  2. Schil de kiwi’s, snijd ze in dunne plakjes en bezet hiermee de zijkant van de taartring. Plaats die in de koelkast.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm de room en suiker met de opengesneden vanille-stok en vanillesuiker, laat 15 min. zacht trekken. Haal de vanille-stok uit de room en doe er de uitgeperste gelatineblaadjes bij.

  4. Klop de ricotta en de platte kaas samen luchtig op en doe er de afgekoelde vanille-room bij. Giet het beslag in de taartvorm en laat minstens 2 uren opstijven in de koelkast.

  5. Leg er eventueel dakpansgewijs schijfjes kiwi bovenop en strooi bloemsuiker op de zijkant.