Cheesecake met vanille en kiwi
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de gesmolten boter. Leg een plastiekfolie in een taartvorm en druk de koekjes goed aan in de ring. (maak een bodem).
-
Schil de kiwi’s, snijd ze in dunne plakjes en bezet hiermee de zijkant van de taartring. Plaats die in de koelkast.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm de room en suiker met de opengesneden vanille-stok en vanillesuiker, laat 15 min. zacht trekken. Haal de vanille-stok uit de room en doe er de uitgeperste gelatineblaadjes bij.
-
Klop de ricotta en de platte kaas samen luchtig op en doe er de afgekoelde vanille-room bij. Giet het beslag in de taartvorm en laat minstens 2 uren opstijven in de koelkast.
-
Leg er eventueel dakpansgewijs schijfjes kiwi bovenop en strooi bloemsuiker op de zijkant.