Champignons onder een krokant bladerdeegje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 400 g Champignon
  • 2 sneetjes Spek (Gerookt...)
  • 1 Sjalot
  • 1 teentje Look
  • 1 stengel Prei
  • 2 dl Room
  • Peterselie
  • Basilicum
  • 1/2 Tomaat
  • 4 Kaas (...Parmezaan, schilfers)
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 1 Bladerdeeg (Vel...)
  • 1 Ei (...dooier)
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Versnipper de sjalot, look en gerookt spek. Bak deze aan in olijfolie. Doe er na 5 min. het assortiment champignons, in 4 gesneden, bij en bak kort verder. Kruid met peper en zout.

  2. Spoel de prei en snijd die in ringen. Stoof de uitgelekte prei gaar in olijfolie en voeg er room bij, laat lichtjes inkoken en kruid met peper en zout.

  3. Hak de peterselie en basilicum fijn en Concasseer de tomaat.

  4. Meng alles onder elkaar en breng op smaak.

  5. Neem 4 diepe vuurvaste schoteltjes. Snij 4 ronde vormen uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de schoteltjes. Verdeel de mengeling en leg er een schilfer Parmezaan bovenop. Bestrijk de rand met een losgeklopt ei en druk het bladerdeeg er stevig op. Wrijf de bovenkant in met de rest van de dorure en plaats ze gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.