Champignonroomsaus met Porto

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 g Champignon
  • 1/2 Citroen (Sap van...)
  • 1 Sjalot
  • 4 dl Room
  • 2 el Porto (of Cognac, Calvados, Whisky)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Snipper de sjalot fijn. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 6 stukken of in schijfjes.

  2. Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalot glazig.

  3. Voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Roer goed en giet er de cognac (of andere drank) bij. Laat 3 à 5 min. stoven tot al het vocht verdampt is.

  4. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken op een zacht vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.

  5. Afwerking
  6. Bestrooi eventueel met fijngesnipperde peterselie of bieslook. Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.