Cafe glacé

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 8 IJs (Vanille... bolletjes)
  • Koffie (Oplos...)
  • Calvados
  • 1 dl Room
  • 1 el Bloemsuiker
  • Chocolade (...schilfers)
  • 8 Munt
  • Fruit
  • Koekje
Bereiding :
  1. Doe in een mengkom 1 el oploskoffie en 3 el calvados. 

  2. Laat de koffie volledig oplossen.

  3. Sla de room + suiker op tot die aan de garde blijft hangen. 

  4. Maak chocoladeschilfers.

  5. Roer met een garde of spatel 2 bollen vanille-ijs per persoon door de oploskoffie tot die mooi egaal is. Snelheid is belangrijk omdat het ijs begint te smelten.

  6. Dien op in een glas. Doe er wat slagroom en chocoladeschilfers op. Versier met fruit, munt en een koekje.