Boursinpasta

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 400 g Pasta (...naar keuze)
  • 1 Ui (Middelgrote, naar keuze)
  • 2 teentjes Look (Gesnipperd)
  • 300 g Tomaat
  • 300 g Spinazie (Verse...)
  • 2 el Tomaat (...puree)
  • 70 mll Water
  • 1 Kaas (Pakje Boursin)
  • 50 g Kaas (Parmezaanse...)
  • 15 mll Olijfolie
  • Basilicum (Verse...naar smaak)
  • Chilivlokken (Snuifje)
  • Peper
  • Zout
  • Oregano (Snuifje)
Bereiding :
  1. Kook de pasta volgens de verpakking.

  2. Maak de saus, terwijl de pasta kookt. Doe wat olijfolie in een kookpan en fruit de knoflook en ui voor ongeveer vijf minuten.

  3. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met basilicum, chilivlokken, peper, zout en oregano toe. Roer tot een geheel.

  4. Voeg daarna de tomatenpasta en het water toe. Roer tot de tomatenpasta helemaal is vermengd.

  5. Zet de kookpan op een laag vuur en voeg de Boursin toe. Roer net zo lang tot er een romige saus ontstaat. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas aan de saus toe en roer tot de kaas is gesmolten.

  6. Voeg als laatst de spinazie toe en laat de pan nog zo’n drie tot vijf minuten op het vuur staan. Voeg de pasta toe en roer dit tot een geheel.

  7. Verdeel de Boursinpasta over de borden en maak het af met nog wat Parmezaanse kaas.