Bouillon van verse kruiden met petits-gris de Namur

Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 16 Slak (Schoongemaakte...)
  • 2 Sjalot
  • 100 g Sojascheuten
  • 1/2 stengel Prei
  • 1/2 Paprika (Rode...)
  • 100 g Oesterzwam
  • 7 1/2 dl Bouillon (Kippen...)
  • 100 g Boter
  • Olijfolie
  • 25 g Kruiden (Tuinkers, spinazie, peterselie, bieslook, basilicum, kleine uitjes)
  • 1 teentje Look
  • 1/2 Citroen
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Hak de sjalotten fijn. Snijd de prei, rode paprika en oesterzwammen in fijne julienne

  2. Fruit de sjalotten met de sojascheuten, rode paprika en oesterzwammen in olijfolie. Doe er om te eindigen prei bij. Bevochtig met het vocht van de slakjes en 7,5 dl kippenbouillon. Laat 10 min. koken en kruid met peper en zout.

  3. Maak 90 g boter fijn met de keukenmixer. Doe er de verse kruiden bij alsook knoflook en enkele druppels citroensap. Kruid voldoende met peper en zout. Mix nogmaals tot een gladde massa.

  4. Bak de slakjes kort in de rest van de boter en kruid ze met peper en zout.

  5. Verdeel de slakjes over 4 warme soepborden. Verdeel de groenten en bouillon over de slakjes en werk af met een quenelle kruidenboter.