- Snij de vis in stukken van 3 cm.
- Snij de aardappelen in brunoise
- Snipper de uien
- Snipper het knoflook
- Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij in 8 stukken
- Snij de prei in ringen
- Snij de venkel in brunoise
- Snij een julienne van 1/8 schil (enkel de buitenlaag) van de sinaasappel
Verwarm de olijfolie en stoof de uien, de venkel, de prei en de look goudgeel.
Voeg de tomaten en de brunoise van aardappel erbij en laat even meestoven.
Voeg de julienne van sinaasappelschil bij de groenten samen met de saffraan. Laat 10 min.
zachtjes koken in de helft van de bouillon.
Leg de vis erbij en giet de rest van de visbouillon en de witte wijn erbij.
Kruiden met peper en zout en het bouquet garni (= peterseliestengels + tijm + laurier)
Laat de soep gedurende 10 min. Zachtjes koken.
Dien op met stokbrood besmeerd met rouille en licht geroosterd onder de grill.
Men kan schaal- en schelpdieren toevoegen voor een rijkere soep.
De venkelknol kan vervangen worden door enkele druppels pastis.