Bonte groentenpan

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 g Peultjes
  • 100 g Sojascheuten
  • 150 g Kool (Chinese...)
  • 1 Wortel
  • 1 stengel Prei
  • 150 g Palmhart
  • 100 g Maïs
  • 240 g Rijst
  • 3 el Noten (Cashew...)
  • 2 teentjes Look
  • 4 cm Gember
  • 4 el Sojasaus
  • 3 el Sherry
  • 2 el Ketchup
  • 1 el Azijn (Balsamico...)
  • 2 el Olie (Arachide...)
  • 1 el Koriander (...blaadjes, gesnipperd)
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. - Snij de wortel in schijfjes, de prei in schuine ringen en de Chinese kool in dunne repen.
    - Spoel de verse sojascheuten.
    - Spoel de palmharten en de maïs en laat uitlekken. Snij de palmharten in stukjes.
    - Roer de sojasaus, de balsamicoazijn, de sherry en de tomatenketchup door elkaar.
    - Kook de rijst gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.
    - Snipper de teentjes knoflook fijn.
    - Schil het stukje gember en snij in heel dunne luciferstaafjes.

  2. Bereiding
  3. Verhit de wok en voeg de olie toe. Laat de cashewnoten eventjes bakken en schep ze uit de olie.

  4. Stoof het knoflook en de gember en voeg onmiddellijk de wortelschijfjes toe. Roerbak 3 min.

  5. Schep alle groenten (behalve de sojascheuten) beetje bij beetje in de wok. Roerbak telkens een 2-tal min. Voeg tot slot ook de sojascheuten toe en bak 1 min.

  6. Schuif de gebakken groenten naar de rand van de wok. Meng de rijst vanuit het midden door de groenten en laat nog even bakken.

  7. Giet de vooraf klaargemaakte saus over de bereiding en laat goed doorwarmen.

  8. Afwerking
  9. Bestrooi met de cashewnoten en de koriandersnippers en dien onmiddellijk op.