Bonte groentenpan
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
- Snij de wortel in schijfjes, de prei in schuine ringen en de Chinese kool in dunne repen.
- Spoel de verse sojascheuten.
- Spoel de palmharten en de maïs en laat uitlekken. Snij de palmharten in stukjes.
- Roer de sojasaus, de balsamicoazijn, de sherry en de tomatenketchup door elkaar.
- Kook de rijst gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.
- Snipper de teentjes knoflook fijn.
- Schil het stukje gember en snij in heel dunne luciferstaafjes.
Bereiding
-
Verhit de wok en voeg de olie toe. Laat de cashewnoten eventjes bakken en schep ze uit de olie.
-
Stoof het knoflook en de gember en voeg onmiddellijk de wortelschijfjes toe. Roerbak 3 min.
-
Schep alle groenten (behalve de sojascheuten) beetje bij beetje in de wok. Roerbak telkens een 2-tal min. Voeg tot slot ook de sojascheuten toe en bak 1 min.
-
Schuif de gebakken groenten naar de rand van de wok. Meng de rijst vanuit het midden door de groenten en laat nog even bakken.
-
Giet de vooraf klaargemaakte saus over de bereiding en laat goed doorwarmen.
Afwerking
-
Bestrooi met de cashewnoten en de koriandersnippers en dien onmiddellijk op.