Boeren appelcake

Kookmethode
Land van herkomst ,
Menugang
Ingrediënten :
    De Cake
  • 150 g Boter
  • 150 g Suiker
  • 3 Ei (op kamertemperatuur)
  • 150 g Bloem (Zelfrijzende...)
  • Zout
  • De Appelvulling:
  • 2 Appel (Jonagold of Goudrenet)
  • 2 el Rozijnen (Sultana...)
  • 1 tl Kaneel (...poeder)
  • 1 zakjes Vanillesuiker
  • 1 el Citroen (sap van...)
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met boter.

  2. Klop de suiker en de boter tot een luchtige crème, dit duurt zeker 5 minuten. Voeg een voor een de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen, anders gaat het beslag schiften.

  3. Roer in een kom het bakmeel en zout door elkaar. Zeef boven de kom en spatel in drie porties door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  4. Roer de appels, rozijnen, kaneel, vanillesuiker en citroensap in een kom door elkaar en verdeel over het cakebeslag.

  5. Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.