Bloemkoolsoep met peterseliecoulis en gandaham

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Aardappel
  • 1 Ui
  • 1 Prei (Wit van...)
  • 1/2 Bloemkool
  • 1/2 Broccoli
  • Boter
  • 1 1/2 l Bouillon (Kippen... + 2 Bouillonblokjes)
  • 2 sneetjes Ham (Ganda...)
  • 1/2 bosje Peterselie
  • 4 el Olijfolie
  • Peper
  • zout
  • Stokbrood
  • Kaas (Kruiden...)
Bereiding :
  1. Snijd alle groenten, behalve de broccoli, in stukken en stoof die aan in boter zonder te bruinen ( 5 min.).

  2. Bevochtig met kippenbouillon en laat alles 30 minuten zachtjes gaarkoken. Mix het geheel en kruid met peper en zout.

  3. Snijd de bloempjes van de broccoli klein en laat die nog 3 min. meekoken in de soep. Maak fijne reepjes van de Gandaham.

  4. Mix de peterselie, met behulp van een keukenmixer, zeer fijn en doe er 4 el olijfolie bij.

  5. Serveer de soep in een warm bord. Doe er streepjes peterseliecoulis bij en verdeel de Gandareepjes. Bak het stokbrood gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. en snij het in schuin sneetjes. Bak de sneetjes nogmaals krokant en geef er kruidenkaas bij.