Bisque van garnalen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 2 el Olijfolie
  • 2 Ui
  • 2 Wortel
  • 4 stengels Selder
  • 2 teentjes Look
  • Wijn (Witte...)
  • 2 l Visfumet
  • 1 l Water
  • 400 g Tomaat (...pulp)
  • 60 g Tomaat (...puree)
  • 2 kg Garnaalkoppen
  • Blanke roux
  • 100 g Garnalen
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Snij de ui, wortel en selder fijn en stoof die samen met look aan in olijfolie.

  2. Voeg de garnaalkoppen, tomatenpulp en tomatenpuree toe en roer alles goed om. Laat het geheel 5 min. zweten.

  3. Blus met een scheutje witte wijn en bevochtig met water en visfumet.

  4. Laat de soep zachtjes gedurende 20 min. Koken (met deksel).

  5. Passeer het vocht door een fijn vergiet en bind lichtjes met blanke roux. Breng op smaak.

  6. Serveer de soep met verse garnalen.