Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bisque van garnalen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de ui, wortel en selder fijn en stoof die samen met look aan in olijfolie.

  2. Voeg de garnaalkoppen, tomatenpulp en tomatenpuree toe en roer alles goed om. Laat het geheel 5 min. zweten.

  3. Blus met een scheutje witte wijn en bevochtig met water en visfumet.

  4. Laat de soep zachtjes gedurende 20 min. Koken (met deksel).

  5. Passeer het vocht door een fijn vergiet en bind lichtjes met blanke roux. Breng op smaak.

  6. Serveer de soep met verse garnalen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.