Biscuittaart met ananas

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang ,
Ingrediënten :
  • 100 g Ei
  • 100 g Ei (...dooier)
  • 120 g Suiker
  • 100 g Bloem
  • Boter
  • 1 scheutje Grand Marnier
  • 1/2 Ananas
  • Chocolade (...schilfers)
  • Bloemsuiker
  • 3 dl Room
  • 75 g Suiker (Bloem...)
Bereiding :
  1. Klop de eieren en de dooiers op met de suiker tot een zeer luchtige massa en meng er de gezeefde bloem door.

  2. Smeer een taartvorm in met boter, stort het deeg erin en bak het gedurende 35 minuten in een oven van 200 °C.

  3. Laat het biscuitgebak afkoelen, snijd het doormidden en besprenkel de binnenkant met Grand Marnier.


  4. Klop de room en de bloemsuiker tot het aan de garde blijft hangen.

  5. Bestrijk de binnenzijde van de biscuit met room en verdeel er de ananas over. Leg beide zijden op elkaar en bestrijk de buitenkant volledig met room. Strooi er chocoladeschilfers over en werk af met bloemsuiker.