Bintje gevuld met gerookte zalm en zure room

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 20 Aardappel (Kleine Bintjes)
  • 2 Ei (...dooiers)
  • Nootmuskaat
  • 5 sneetjes Zalm (Gerookte...)
  • Zalm-eitjes
  • 400 g Room (Zure...)
  • Peterselie (Platte...)
  • Zout
  • Peper
  • 2 Sjalot
Bereiding :
  1. Kook de aardappelen zonder te schillen gaar in gezouten water. Snijd het hoedje er af en haal de aardappel zo goed en zo veel mogelijk leeg. Maak een smeuïge puree met een eidooier, nootmuskaat en 100 g zure room. Roer er 2 zeer fijngesneden sjalotten en 3 el fijngesneden peterselie door. Smaak af. Spuit de puree terug in de aardappelen.

  2. Maak een fijne julienne van de gerookte zalm

  3. Verwarm de aardappeltjes 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. en verdeel de gerookte zalm er bovenop. Werk af met een tl zure room, zalmeitjes en een takje platte peterselie.