Deze saus waaraan sinaasappel is toegevoegd is zeer lekker bij wild. eendenfilet. varkensvlees. maar kan ook geserveerd worden bij rivierkreeftjes of langoustines.
Boter smelten, de fijn gesneden sjalot toevoegen en laten fruiten, dan de gesneden champignons toevoegen en eveneens laten fruiten. Blussen met de wijn en alles 5 minuten laten sudderen.
De andere 25g boter laten smelten en de bloem tot een roux toevoegen, een minuut laten meebakken en dan het water toevoegen. Goed roeren, op smaak brengen met het bouillonblokje en enkele minuten laten doorkoken.
Giet het andere mengsel, met de champignons en de wijn, erbij en breng aan de kook.
Breng op smaak met het sap van de sinaasappel en de halve citroen.
Rasp er eveneens 1 el sinaasappelschil bij, breng aan de kook en voeg de confituur toe.
Breng op smaak indien nodig met peper en zout en voeg de port toe.