Biefstuk met pepersaus

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Biefstuk (150 g/stuk, paarden of runder...)
  • 1 el Boter (Geklaarde...)
  • 1 Cognac (Borrelglaasje...)
  • 1 dl Room
  • 2 el Peperbessen
  • Peper (Zwarte...uit de molen)
  • Zout (Grof...)
Bereiding :
  1. Verwarm de geklaarde boter in een braadpan en bak de biefstukken zoals je ze graag hebt: saignant (dus amper gebakken), à point (nog rozig van binnen) of bien cuit (net doorbakken). Kruid ze met zwarte peper uit de molen en zout.

  2. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Schenk de cognac in de braadpan. Flambeer. Blus met de room. Laat 1 minuut inkoken.

  3. Doe er de uitgelekte peperbessen bij. Laat even doorwarmen en kruid ook de saus eventueel bij met peper en zout.

  4. De Afwerking
  5. Serveer met (handgesneden) frieten.

  6. Tip:
    • Haal de biefstuk op tijd uit de koelkast, zeker als je van een dikke, niet doorbakken biefstuk houdt! Een saignant is immers in 2 minuten (aan elke kant) gebakken, en in die tijd is het vlees niet door en door warm.
    • Geklaarde boter is boerenboter of melkerijboter die je op een zacht vuur laat smelten, eventjes aan de kant zet (tot de gestolde eiwitten gezonken zijn) en dan voorzichtig – bij voorkeur door een zeefje - in de pan schenkt.