Belgische asperges met rauwe ham, King krab en dragonboter

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Asperges en de Krab
  • 12 Asperge (Belgische...)
  • 1 King Krab (...poot, gekookt)
  • 1 bosje Peterselie (Platte...)
  • Balsamicosiroop
  • De Dragonboter
  • 120 g Boter (Hoeve...)
  • 1 Sjalot (Fijngesneden)
  • 1 el Pastis
  • 2 el Dragon (Fijngehakt)
  • Zout
  • Peper
  • De Quenelle van rauwe Ham
  • 200 g Ham (Rauwe (Ganda, Serrano...))
  • 1 el Olijfolie
  • Kaas (Enkele schilfers Parmezaanse...)
Bereiding :
  1. Kuis de asperges en kook ze beetgaar in voldoende water gekruid met zout en een snuifje peper.

  2. Maak de dragonboter : meng alle ingrediënten stevig door elkaar, smaak af en rol deze voorzichtig op in aluminiumfolie. Laat opstijven in de koelkast.

  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak er puree van en meng er zeer fijngesneden rauwe ham door. Breng op smaak met olijfolie, parmezaankaas en peper.

  4. Snijd de krabbepoten over gans de lengte in 2 en schik ze in een ovenschaal. Verwijder de aluminiumfolie van de boter en snijd deze in schijfjes. Verdeel de schijfjes over de opengesneden krabbepoten. Plaats de ovenschaal gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  5. Neem 4 warme borden. Trek er enkele streepjes balsamicosiroop op. Verdeel de uitgelekte asperges, schik ze naast elkaar. Leg op de asperges een mooie quenelle puree en plaats daartegen een krabbepoot. Giet er weinig dragonboter over en werk af met een takje platte peterselie.